Rockslag maakt doorstart met Gorcum Live na 20e jaargang

Zaterdag 28 april vindt de doorstart van Rockslag plaats op dezelfde locatie als vorig jaar, namelijk in buurthuis de Aanlegsteiger. Toch een doorstart en hoe dit zo gekomen is? ‘Dat is een leuk verhaal,’ zegt Richard van der Pol, één van de organisatoren. ‘Rockslag vierde vorig jaar haar 20e bestaan en dat moesten we gewoon vieren. Er was op dat moment alleen wel een probleem. We waren dakloos, omdat Café Genesis helaas moest sluiten.
Echter voelde stoppen op de 19e jaargang raar, dus hebben we wat rond gevraagd en bleek de Aanlegsteiger een ontzettend leuke plek om ons jubileumjaar te vieren. Dit hebben we toen in gang gezet en gaf een enorme nieuwe boost aan Rockslag. Tijdens de avonden bleek al snel dat we er verder mee wilden gaan. Ook mede doordat we in gesprek raakten met “Gorcum Live: de Bunker”, waarmee we op dit moment erg nauw samenwerken. We zijn nu één groot team.’

Na een klein uitstapje in XiniX afgelopen maand zijn we nu weer klaar om in Gorinchem het dak eraf te spelen. Uit ons eigen stadje staat de band “Bright Companions” op het podium. Een lekkere rauwe rockband die met twee man een krachtige sound neer weet te zetten. Daarnaast speelt “Scarlet Rose” uit Den Bosch met hun poppy indie rock. Hun gitarist schijnt echt flink los te gaan op het podium, dus dat wordt alles bij elkaar wel een feestje!

Dit alles vindt plaats op het podium in de Aanlegsteiger (Vissersdijk 30 in Gorinchem). Meer informatie is te vinden op http://rockslag.nl, http://fb.com/rockslag. of http://fb.com/gorcumlive. Om 20:30 gaan de deuren open, de entree is 4 euro (leden Gorcum Live gratis).

Bright Companions
We hebben twee bands voor jullie deze avond. Als afsluiter “Bright Companions” uit Gorinchem. Misschien ken je ze nog wel van de band Dirty Edge. Lekkere zware riffs en strakke drums. Come and see!
http://www.fb.com/brightcompanions

Scarlet Rose
Daarnaast ook de mannen van “Scarlet Rose”, een indie rockband uit de regio Den Bosch. De gitaar riffs smelten op de tong en nemen je mee naar hogere sferen.
http://www.fb.com/pg/scarletroseNL