Over de vereniging Gorcum Live

Gorcum Live
Vissersdijk 30a
4201ZD GORINCHEM

E-mail: info@gorcumlive.nl of mail ons via het contactformulier
Boekingen: boekingen@gorcumlive.nl
Bezoekerslocatie: deaanlegsteiger.nl
Website: gorcumlive.nl
KvK-nummer: 58842225

De organisatie

Wij zijn nog steeds heel trots te mogen zeggen dat Gorcum Live een echte vrijwilligersorganisatie is van mensen met liefde voor muziek. De vereniging telt naast het bestuur een grote groep leuke, gezellige en onmisbare vrijwilligers.

Bestuursverdeling:

  • Voorzitter: Nick van Straten
  • Secretaris: Jeroen Janssen
  • Penningmeester: Laurens van den Hoven
  • Bestuurslid: Harry Hol
  • PR: Richard Bambacht

Overige:

  • Boekingen: Nick van Straten
  • Vrijwilligerscoördinator: Sandra van Straten
  • PR ondersteuning & Website: Richard vd Pol

Vrienden van Gorcum Live en regionale podia

Naast onze eigen vereniging zijn we langzamerhand steeds meer aan het samenwerken met andere partijen in onze omgeving. Samen staan we sterk. Hieronder een korte opsomming van een aantal samenwerkende partijen en wat podia uit de regio.

Geschiedenis

Gorcummers zijn al sinds de opkomst van de ‘popmuziek’ in de jaren ’50 actief in het deelnemen aan en organiseren van muziekavonden en -festivals. Vroeger onder andere in de Moksha en minder lang geleden in buurthuis de Haarhorst, maar ook in commerciële gelegenheden zoals muziekcafé het Buitenbeentje en muziekcafé Opus Four. Na het sluiten van laatst genoemde, werd er dan ook veel gesproken over de behoefte aan een nieuw podium voor de beoefening en beleving van (pop)muziek in de binnenstad.

Yvonne van den Oever besloot een actiegroep op te richten: iets wat begon als protest tegen de verdwijnende muziekgelegenheden, maar zich ontplooide in een nieuw podium: Gorcum Live. Gorcum Live kreeg veel ondersteuning en draagvlak vanuit allerlei hoeken en dit was ook wel nodig om de vereniging vanaf nul op te kunnen bouwen. Er werden instrumenten en versterkers gedoneerd, er werd gezocht naar een locatie, muzikanten en muziekliefhebbers werden op de hoogte gesteld, en na een paar avonden in de eerste locatie (Ons Bolwerk), werd de naam “de Bunker” de nickname van Gorcum Live. Met de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers en muzikanten breidde “Gorcum Live: de Bunker” in rap tempo uit en werd de gelijknamige vereniging opgericht.