Door de ogen van Wico: met ketchup, zonder uitjes

IMG_6371Wat zei ik ook weer de vorige keer?

“Muziek maak je met je oren!”

Juist. Behalve dan, dat afgelopen zaterdagavond het kijken met je ogen ook best belangrijk was. Halloween en een serieuze rock prijs in gebouw de Aanlegsteiger. De hele straat liep vol met heksen en horror, met lijken en zombies en zelf speelde ik ‘de rockslagter van GorcumLive’, als slager vermomd werd ik onherkenbaar, opgenomen door de massa, het talrijk opgekomen Halloween-publiek.

IMG_6422Drie bands, een loting en een jury en het toegestroomde horror-leger dat de tweede stem kreeg en misschien wel de belangrijkste. De eerste rockband, AAD uit Rotterdam, hield het rustig, als een soort aankondiging van wat nog komen ging, met dragende gitaarpartijen en een rete strakke drummer. De macabere luisteraars kwamen in de stemming en dat moet toch een vreemde aanblik hebben gegeven vanaf dat podium. Al die lijken uit de kast, de diepe wonden, zilveren heksen en zwarte spoken. Urban Distortion uit Schiedam was de tweede band op het schavot en zette de boel op scherp met energie en uitstraling, en met goeie composities over haat, liefde en de dood. De dansende dood dan wel te verstaan, want wij lagen écht niet meer tussen zes planken. Rock met zo’n scherp rafelig randje, het spetterde behoorlijk. Toen ging de bijl erin en speelde SugarLady haar ‘NewYorkCity’77JunkPunk’ om het af te maken. “I wanna be your dog’ uit Utrecht. ‘Gore’ en Halloween ten top deze avond, met je oren en je ogen.

IMG_6389De grote winnaar van deze bijzondere editie van de RockSlag van GorcumLive, gekozen door de vakkundige berechting der jury, en meteen dóór naar de finale, is AAD. Urban Distortion werd beloond door het stemmende volksgericht met, na de volgende editie van de RockSlag, een tweede kans op de finale. SugarLady werd met voorsprong mijn persoonlijke winnaar, maar dat doet er verder niet toe. Ik stonk alleen maar naar een frietje ketchup. Zonder uitjes dan wel te verstaan.

Wico Vos, 28 oktober 2018.

Meer info over de avond en bands van deze avond vind je hier
Bekijk ook de foto’s van deze avond en het komende evenement op Facebook of op de website.