Bubba’s Gun

Historie:

Begin 2008 is Bubba’s Gun uit Tilburgse bodem verrezen. Bubba’s Gun staat garant voor vuige heavyrock gecombineerd met vette blues. Hier en daar klinkt ook wat zwaar metaal door.

De Bubbas zijn zwaar geïnspireerd door iconen als Black Sabbath en Johnny Cash. Muzikaal leunt Bubba’s Gun op grootheden uit de jaren negentig als Soundgarden en Alice in Chains. Ook latere helden als Clutch en Five horse Johnson hebben bijgedragen aan de grofkorrelige sound en het donkere gevoel dat de Bubbas over willen brengen.

Muzikaal schakelen de Bubbas van zwaar en intens naar licht en ingetogen zonder hierbij de compositie uit het oog te verliezen. Bepalend voor de sound zijn de vette drums, de uitgesmeerde ronkende bas, snijdend bluesy gitaarwerk en de karakteristieke, melodieuze meerstemmige zang.

 

Bandleden:

De line up bestaat uit;
Marvin Bolder; (basgitaar en achtergrondzang)
Ron van Lieshout; (drums)
William Smulders; (gitaar en achtergrondzang)
Marc Smulders; (zang en tamboerijn)

De Bubba’s hebben veel podium en studio ervaring en speelden allen eerder in de regionale rockscene.

Wapenfeiten:

Bubba’s Gun heeft inmiddels een 70 tal shows verzorgd door het hele land, speelde op tientallen festivals en deelde het podium met met menig lokale band, maar ook met Herman Brood gitarist Dannie Lademachers’ Paris Dandies, de Deense metalformatie Mother Misery, de Britse bikerrockers van Smokescreen, de Canadese garagerockers van The Dead Ghosts en Ruud Borgers’ R.O.T.S.

Daarnaast maakt Bubba’s Gun, als één van de initiatiefnemers, onderdeel uit van de rock & roll karavaan ‘Splinter’, een muzikantencollectief voor en door muzikanten. Onlangs speelde Bubba’s Gun op Splinterfest II samen met de Belgische trashmetalformatie BLIKSEM

 

Meer informatie is te vinden op onze facebookpagina;
https://www.facebook.com/pages/Bubbas-Gun

 

n op de facebookpagina van Splinter;
https://www.facebook.com/SplinterFest