Kae & La Résistance in de Bunker!

Kae – speelt een eigen alternatieve muzieksound waar progressieve indie en symfonische rock elkaar ontmoeten.Doordat de muzikanten nogal verschillende muzikale achtergronden hebben is een repertoire met verrassend veelzijdige songs en een eigen geluid ontstaan, van sferisch tot dansbaar, en Kae speelt dat van theater tot jeugdhonk.Nadat door producer Tom Pearce een EP was opgenomen met zangeres Korine Varekamp is op basis daarvan vanaf 2011 de huidige band ontstaan met achtergronden van dance, rock en funk. Met invloeden van Portishead, Pink Floyd, Morrissey, Bjork en Anne Clark kan Kae fluisteren en bulderen.Gevarieerde en altijd verzorgde muziek zorgt voor afwisselende concerten, met onderwerpen en teksten die tussen melancholie, observaties en depressies balanceren.Voor de sound van Kae zijn de spannende vaak monotone zanglijnen, brede keyboardpartijen en electronische drums kenmerkend.
Vocals – Korine Varekamp | Keys – Boudewijn van den Berg | Guitar – Danny Willeboordse | Bass – Pim Nagtzaam | Drums – Rob Wagterveld

La Résistance- Pano Roseel en Sylvain van Duffelen kennen elkaar al vanaf hun jeugd. De eerste sessies begonnen in de oude haarhorst van Roel de Man. Menig Gorcummer die daar nog warme herinneringen koesterd. Uit die samenwerking is later de band UFA ontstaan. Nu, na enige tijd zijn Pano en Sylvain elkaar weer tegengekomen en hebben “La Résistance” opgericht! Bij dit project is de “groove” het voornaamste. De gedrevenheid en diepte die een hypnose achtig gevoel teweegbrengt waarbij Pano’s gitaarspel de uithoeken zoekt. Deze vorm van musiceren geeft ons een zeer bevrijdend en intens speelplezier die we graag willen overbrengen! De ritmesectie wordt bewaakt door Terence Henkel die bepaald geen onbekende is in de wereld van “groove” en “funk”. Welkom bij deze ontlading! La Résistance!