Flavour Graveyard + Singer-Songwriter voorronde
25-01-2020

Flavour GraveYard

Flavour Graveyard is een jonge band uit Gorinchem en omstreken. De band bestaat uit de zangeressen Dane en Erin Blom, Linsey van Hoogdalem en muzikanten Vincent Bogaard (o.a. The Broken White Vans) op gitaar, Rick van Horssen op bas (Bright Companions) en Mitchel Vet (The Broken White Vans) op drums. Het genre is pop/rock/country.

SINGER-SONGWRITERS

Francesco Daniel

Singer/songwriter Francesco Daniel nodigt jou graag uit naar zijn muzikaal universum voor een groot feest!
Gewapend met gitaar, voettamboerijn/voetdrum speelt hij eigen werk. Zijn liedjes hebben invloeden van John Butler, Luka Bloom en Newton Faulkner.

Martijn Krale

Voor de verandering, begon hij een jaar of tien geleden af en toe wat te experimenteren met kleinschalige, akoestische optredens. Tot zijn verbazing kon een breekbare akoestische gitaar zonder versterkers bijna net zo effectief zijn als een groots opgezette rockshow.. Voor hem persoonlijk is een link leggen door middel van muziek heel waardevol. Als je alle herrie en productie weghaalt, wat blijft er dan over? Een stem. Een begeleidende harmonie. Het verhaal, de verbinding..
Hij is zijn eigen repertoire aan het opbouwen en zingt ondertussen ook nog veel covers. De thema’s waar hij omheen zingt? Eenzaamheid en vriendschap, geloof en twijfel, verliezen en terugvinden.
Inmiddels heeft hij twee EP’s uitgebracht, met ingetogen late avond muziek: Be Careful en Lead Me.

Jason Daniel

Jason Daniel is een Nederlandse Jazz/Pop singer-songwriter. Het repertoire van Jason bestaat uit een mix van bekende Jazz Standards en "groovy" Pop covers.
Deze zeer talentvolle muzikant houdt vooral van sfeervolle songs en hij is daarom ook zeer geschikt voor boekingen op bruiloften, beursevenementen, strandclubs, restaurants en/of Jazz clubs.

Momenteel geniet Jason ook van een plek als Leadzanger in een 18 koppige Bigband waar hij o.a. hits van Frank Sinatra zingt.
Jason heeft als introductie opgetreden in de van Zanten zaal in de Rotterdamse Kuip met een van zijn zelf geschreven nummers voor de practorale rede van Ada Ter Maten.

Timber

Timber is een laatbloeier, een veteraan, maar hij heeft de passie van een jonge gast. In 2010 lanceerde hij zijn eerste cd, getiteld Book of life. Het album verleidde de media tot zeer positieve recensies, zoals Music Maker: “Timber schrijft persoonlijke, intieme teksten en weet die met veel emotie te vertolken”. En de Zuid-Hollandse Popunie schreef: “Hij weet verdomd goede popliedjes te schrijven”. In 2014 wordt de tekst van het titelliedje op THISSFest genomineerd voor beste Engelse tekst.

Wie de moeite neemt om te graven, en iedere muziekliefhebber zou dat moeten doen, ontdekt de diepere laag in de songs van Timber. Hij schrijft gevarieerde popliedjes, met invloeden uit blues, rock, country, folk etc., altijd met een eigen draai eraan. Zijn teksten zijn persoonlijk: ze gaan over herkenbare gevoelens, bieden stof tot nadenken, maar hebben regelmatig ook humor. Denk aan James Taylor (ontspannen zang en gitaarspel), John Mayer (popliedjes met Americana-invloeden), John Lennon, Don Henley (persoonlijke, inhoudsvolle teksten) en The Beatles (aanstekelijk én verrassend).

Zijn laatste album Clouds is volgens Lust for life “ideale zondagochtendmuziek”. Heaven schrijft: “Op Clouds toont Timber zich een voortreffelijke zanger en liedjesschrijver en overtuigt hij met uitstekend in het gehoor liggende melodieën, smaakvol ingevuld”. En de Popunie zegt over het liedje Stir up the fire: “Dit liedje misstaat zeker niet op NPO Radio2”. Timber werkt aan nieuwe songs die in 2020 uit zullen komen.

Live speelt Timber meestal solo (zang en gitaar) in bijvoorbeeld een huiskamer, theater of klein podium. Ook een optreden met semi-akoestische band behoort tot de mogelijkheden. Een optreden van Timber is een intieme luisterervaring, maar er is ook interactie met het publiek. In de loop van de tijd speelde Timber op talloze podia zoals diverse Huiskamerfestivals, De Vorstin (Hilversum), Vessel11 (Rotterdam), Kadmium (Delft), etc., etc. Ben je een pure muziekliefhebber van kleine, akoestische popliedjes, ontdek dan ook Timber!

Aanvang:
20:00 (met gratis koffie en thee)
Start:
20:15
Sluit:
00:00
Entree:
Leden Gorcum Live gratis, entree € 4,-
Locatie:
De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30, 4201ZD Gorinchem