DANIEL ROOS & TIM SCHENAU
20-04-2019

DANIEL ROOS - Billy Joel en Elton John, Piano Man Band tribute & TIM SCHENAU - Singer Songwriter / akoestisch

Aanvang:
20:30 (met gratis koffie en thee)
Start:
21:15
Sluit:
00:00
Entree:
Leden Gorcum Live gratis, entree € 4,-
Locatie:
De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30, 4201ZD Gorinchem

Daniel Roos

Genre: Billy Joel en Elton John, Piano Man Band tribute

Singer-songwriter en pianist Daniel Roos (1987) groeide op in Gorinchem. Geïnspireerd door artiesten als Billy Joel, Elton John en Ray Charles speelt hij soulvolle piano pop/rock.

Als tiener speelde hij bij verschillende bands en voegde zich als zanger, toetsenist en songwriter bij een lokale hiphopgroep zijn zelfs op tournee geweest in Zuid-Afrika. In de jaren erna gaf Daniel onder meer muzikale workshops met funklegende Joe Bowie van Defunkt en produceerde muziek voor verschillende theatervoorstellingen. Daarnaast ging hij vijf keer op tournee met de Haagse cabaretier Sjaak Bral, met wie hij samen de liedjes voor zijn oudejaarsconferences schreef. Hij trad tussendoor ook op met zijn eigen muziek en nam als singer-songwriter twee EP's op. Daniel treedt sinds 2017 op met zijn tribute aan Billy Joel en Elton John, Piano Man Band, waarmee hij in 2018 een eerste theatertournee deed in Nederland en België en bracht een nieuw album “Catching Waves” uit.

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Tim Schenau

Genre: Singer Songwriter / akoestisch

Geboren en getogen in Gorinchem. Opgegroeid met een muzikale vader die hem gitaar heeft leren spelen. Vanaf die tijd heeft Tim het gitaarspelen eigen gemaakt en een aantal keren met zijn vader opgetreden. Hij had direct de smaak te pakken en heeft er ook het zingen bij opgepakt. Hij nam zichzelf op met een oldschool taperecorder en leerde zichzelf zingen en spelen.
Geïnspireerd door vrienden die met muziek bezig waren kreeg hij steeds meer zin in optreden en kan nu dan ook zijn kunsten vertonen bij Gorcum Live. Zijn smaak ligt vooral bij folk invloeden zoals, Mumford and Sons, the Pogues, Flogging Molly, maar ook Eddy Vedder en Bruce springsteen.

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next