De “Godmother” van live muziek in Gorinchem

Zaterdag 9 mei was het tijd om officieel afscheid te nemen van de “Godmother” van live muziek in Gorinchem namelijk Yvonne van den Oever. MUSEST_Gorcum_Live_de_Bunker-2

Zo schreef zij op haar eigen Facebook pagina:
“Toen ik een jaar of vier geleden geïnterviewd werd over het gemis aan een podium in Gorinchem, en daarvoor een Facebook petitie genaamd Gorcum Live: De Bunker startte had ik niet voorzien in wat voor een achtbaan me dat zou brengen. Vanaf de spannende try-outs in Ons Bolwerk tot nu in de gastvrije Aanlegsteiger is er veel gebeurd. Het doet me deugd dat er nu een gedreven groep mensen is die zich hard inzet voor de toekomst van de muziek in Gorinchem. Nu een dik plakboek met krantenknipsels, een onderscheiding (waar ik stiekem best heel trots op ben), een paar grijze haren en vooral heel veel mooie momenten verder was het voor mij de tijd om mijn laatste taken te beëindigen. Het is onmogelijk om alle mensen die zich -op welke manier dan ook- vanaf het onzekere begin tot nu, zowel op als naast het podium, hebben meegewerkt aan dit spannende avontuur persoonlijk te bedanken want het waren en zijn er zo veel! Thanks guys!!”

 

 

MUSEST_Gorcum_Live_de_Bunker-3Jij hebt zoveel mensen geïnspireerd en dankzij jou leeft de live muziek weer in Gorinchem!” aldus Teunis Bout, voorzitter van Gorcum Live: De Bunker. “We konden niets anders doen dan Yvonne benoemen tot ERE-lid van onze vereniging. “Iemand die zich op deze ongekende wijze heeft ingezet verdient die titel!”

Voor aanvang van haar laatst geboekte band MUSEST, kreeg zij uit handen van de voorzitter het ere-lidmaatschap uitgereikt en kreeg zij van Sharon (bestuurslid) een boekje met alle posters vanaf het prille begin. “Deze krijgt een mooi plekje in mijn mini-museum” zei Yvonne vol trots! Met een diepe buiging nam het bestuur van Gorcum Live afscheid van Yvonne die nu gaat genieten van haar welverdiende “rust”. Wij zijn als bestuur enorm trots op haar en hopen haar nog vaak als bezoeker te mogen ontvangen! En stiekem hopen we dat wanneer ze bands aan het scouten is, ze ons af en toe tipt.