PoGo – Podium Gorinchem

Gorcum Live de Bunker en MetalFront Gorinchem slaan handen in één!

Wie er afgelopen weekend bij was in de bunker heeft het inmiddels al vernomen, Gorcum Live de Bunker en MetalFront Gorinchem gaan de samenwerking aan om nu dan eindelijk eens echt een Gorinchems Poppodium te verwezenlijken. 2 verenigingen in Gorkum met hetzelfde doel: Live muziek op een podium in Gorinchem. Samen sta je sterker dan alleen dus waarom zouden we onze krachten niet bundelen? Deze vraag stelden de 2 verenigingen zich en ze kwamen tot hetzelfde antwoord: DOEN! En daar ontstond PoGo! Podium Gorinchem moet dé muzikale huiskamer van Gorinchem en omstreken worden. Een plek voor jong en oud waar zij doormiddel van muziek met elkaar verbonden worden. Of het nu om jammen gaat, een heavy Metal band, een rock band, een pop band, een Singer songwriter of wat dan ook, bij PoGo komt alles samen! Voor ieder wat wils! Samen willen MetalFront Gorinchem en Gorcum Live: De Bunker een locatie waar zij deze dromen waar kunnen maken!

 Foto: LucieJ.com

Samenwerking, wat betekent dit voor de verenigingen Gorcum Live en MetalFront Gorinchem?

Op dit moment betekent dit voor de verenigingen niet zo veel. Gorcum Live blijft  Gorcum Live en Metal Front blijft Metal Front. Achter de schermen wordt door beide besturen echter hard gewerkt aan een plan van aanpak en zo zitten wij dinsdag 23 februari gezamelijk bij de gemeente om onze kansen en plannen te bespreken. Ondanks dat beide verenigingen op leuke locaties zitten zijn er toch altijd weer beperkingen wat betreft beschikbare data, overlast voor buren en een ruimte delen met andersoortig verenigingen zullen deze ruimtes, hoe tof ze ook zijn, ons altijd weerhouden van het bereiken van onze doelstellingen. Daarom gaan wij ons hard maken voor een ruimte die hier wel voor geschikt is. Eén gebouw dat enkel is toegespitst op muziek. Waar muzikanten en muziekliefhebbers de ruimte kunnen vinden om elkaar te ontmoeten en samen van muziek kunnen genieten. Dit is uiteraard niet over één nacht ijs te verwezenlijken, voorlopig zullen wij nog in de Aanlegsteiger blijven zitten en Metal Front op de CADI. (achter het unifil museum)

Foto: LucieJ.com

Wat betekent dit voor jullie als lid van Gorcum live of MetalFront?

Om de samenwerking te vieren hebben beide besturen besloten dat  wat geldt voor leden van Gorcum Live, nu ook geldt voor leden  van MetalFront en vice versa. Leden van MetalFront zijn welkom bij de Bunker en kunnen gratis naar binnen. Leden van Gorcum Live genieten vanaf nu bij evenementen van MetalFront van dezelfde kortingen op entreegelden als de leden van MetalFront.

 Foto: LucieJ.com

Lidmaatschap en draagkracht

Leden zijn ontzettend belangrijk voor beide verenigingen. Hoe meer leden we hebben, hoe meer draagkracht. Met een hoog aantal aantoonbare leden kunnen wij meer voor elkaar krijgen bij gemeente en instanties. Het ledenaantal bewijst meteen dat er vraag is naar een ruimte waar mensen muziek kunnen maken en naar muziek kunnen luisteren. Het is dus ontzettend belangrijk om lid te worden of lid te blijven als jullie de verenigingen en het initiatief PoGo willen steunen. Samen staan we sterk! Ben jij nog geen lid maar wil je dat wel worden? Klik dan hier om je direct in te schrijven! Wil jij het initiatief steunen? Like en deel dan onze Facebookpagina!

Foto: LucieJ.com

Wethouder van Cultuur onder vuur

Uiteraard hebben wij de ontwikkelingen rond stadschouwburg de Nieuwe Doelen op de voet gevolgd. Er lijkt geen geld te zijn bij de gemeente voor welke “linkse hobby” dan ook. Dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. Wij gaan dan ook 23 februari  niet naar de gemeente om onze hand op te houden. Wel willen wij hen op het hart drukken dat dergelijke voorzieningen, en ook ons podium, vooral een aanwinst zijn voor een bruisende binnenstad en een aanvulling zijn op Horeca en uitgaansleven. Het onderdeel cultuur in onze stad zou juist hoog in het vaandel moet staan omdat verschillende partijen hier van profiteren en het gezicht geeft aan de stad. Daar waar een strenge bezuiniging op dit moment het enige antwoord lijkt, zal op de lange termijn blijken dat steeds meer ondernemers het schip (moeten) verlaten en vervolgens de bewoners achter laten in een treurig dorp, dichtgeplakt met kranten. Wij zijn er van overtuigd dat we Gorinchem wederom als muziekstad op de kaart kunnen zetten, zonder in te hakken op het gemeentelijk budget. Voor vragen, opmerkingen en suggesties kun je mailen naar info@gorcumlive.nl