Over de vereniging Gorcum Live

Gorcum Live
Vissersdijk 30a
4201ZD GORINCHEM

E-mail: info@gorcumlive.nl of mail ons via het contactformulier
Boekingen: boekingen@gorcumlive.nl
Locatie: deaanlegsteiger.nl
Website: gorcumlive.nl

De organisatie

Wij zijn nog steeds heel trots te mogen zeggen dat Gorcum Live een echte vrijwilligersorganisatie is van mensen met liefde voor muziek. De vereniging telt een vijfkoppig bestuur en een grote groep leuke, gezellige en onmisbare vrijwilligers.

Bestuursverdeling:

  • Voorzitter: Richard van der Pol
  • Boekingen: Yvonne van den Oever
  • Secretaris: Gerard Erlings
  • Penningmeester (waarnemend): Gerard Elings (vacature beschikbaar, interesse? mail ons)
  • Bestuurslid: Harry Hol
  • PR: Mienke Pouw

Partners Gorcum Live

Naast onze eigen vereniging zijn we langzamerhand steeds meer aan het samenwerken met andere partijen in onze omgeving. Samen staan we sterk. Hieronder een korte opsomming van de huidige samenwerkingen.

Geschiedenis

Gorcummers zijn al sinds de opkomst van de ‘popmuziek’ in de jaren ’50 actief in het deelnemen aan en organiseren van muziekavonden en -festivals. Vroeger onder andere in de Moksha en minder lang geleden in buurthuis de Haarhorst, maar ook in commerciële gelegenheden zoals muziekcafé het Buitenbeentje en muziekcafé Opus Four. Na het sluiten van laatst genoemde, werd er dan ook veel gesproken over de behoefte aan een nieuw podium voor de beoefening en beleving van (pop)muziek in de binnenstad.

Yvonne van den Oever besloot een actiegroep op te richten: iets wat begon als protest tegen de verdwijnende muziekgelegenheden, maar zich ontplooide in een nieuw podium: Gorcum Live. Gorcum Live kreeg veel ondersteuning en draagvlak vanuit allerlei hoeken en dit was ook wel nodig om de vereniging vanaf nul op te kunnen bouwen. Er werden instrumenten en versterkers gedoneerd, er werd gezocht naar een locatie, muzikanten en muziekliefhebbers werden op de hoogte gesteld, en na een paar avonden in de eerste locatie (Ons Bolwerk), werd de naam “de Bunker” de nickname van Gorcum Live. Met de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers en muzikanten breidde “Gorcum Live: de Bunker” in rap tempo uit en werd de gelijknamige vereniging opgericht.

Inmiddels heeft Gorcum Live ook de bandwedstrijd Rockslag onder haar hoede genomen. Dit is een al ruim 20 jaar bestaand initiatief waarbij opkomende rockbands de strijd tegen elkaar aangaan. De jury (en het publiek) kiest een winnaar. “De Bunker” en “Rockslag” wisselen elkaar maandelijks af in de Aanlegsteiger aan de Vissersdijk 30a.